Prostreno.cz

Hrášková polévka s fenyklem

Jemná, krémová polévka z hrášku a čerstvého fenyklu, lahodí stejně oku jako chuťovým pohárkům.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 263 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Přisypte očištěný, nakrájený fenykl a 1-2 minuty restujte.
  3. Fenykl zalijte vývarem a vařte 5 minut.
  4. Pak přisypte hrášek, přidejte smetanu a vařte ještě 10 minut.
  5. Hotovou polévku rozmixujte.
  6. Polévku před podáváním posypte kajenským pepřem a ozdobte snítkou fenyklu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,30g
  • Sacharidy:

    111,30g
    • Cukry:

      25,00g
  • Tuky:

    98,25g
  • Vláknina:

    37,00g

Aktivita pro spálení: 63 kcal

7

minut jízdy na kole

6

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Bramborová polévka se šunkou a tousty

(6 hlasů)
1h a 5min
773 kJ

Kuřecí polévka s dýní

(9 hlasů)
1h a 20min
535 kJ

Pikantní polévka ze žlutého hrachu

(2 hlasů)
1h a 50min
253 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrášková polévka s fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat