Prostreno.cz

Velikonoční jehněčí kýta

Šťavnatá jehněčí kýta na červeném víně je ideálním jídlem pro slavnostní velikonoční oběd.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 833 kJ / 199 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Jehněčí maso osolte a opepřete.
  3. Ve vysokém pekáčku rozehřejte olej, vložte do něj maso a zprudka ho ze všech stran opečte.
  4. K masu nalijte víno, přidejte rajčatový protlak, rajčata, rozinky, stroužky česneku, bylinky a přikryté pečte v předehřáté troubě hodinu.
  5. Maso odkryjte, podle potřeby podlijte vínem, nebo vodou a dopečte doměkka.

TIP:

Pokud nemáte čerstvé bylinky,použijte sušené.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    86,33g
  • Sacharidy:

    361,91g
    • Cukry:

      73,20g
  • Tuky:

    144,21g
  • Vláknina:

    131,10g

Aktivita pro spálení: 199 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí sekaná

(1 hlasů)
1h a 50min
1005 kJ

Jehněčí s hráškem

(1 hlasů)
1h a 55min
543 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat