Prostreno.cz

Vepřové kotlety na tymiánu

Lístečky tymiánu krásně maso i žampióny provoní. Hořčice a česnek skvěle maso dochutí.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 783 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy15g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 stroužky česneku - prolisovaného
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžíce studeného másla
  • 3 ks šalotky - nakrájené
  • 400 g žampiónů - nakrájené na plátky
  • 4 lžíce čerstvých tymiánových lístků
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 250 ml masového vývaru
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Kotlety osolte, potřete je česnekem a hořčicí.
  2. Pak opatrně maso obalte v hladké mouce.
  3. Maso zprudka opečt z obou stran v pekáčku na oleji.
  4. K masu přisypte nakrájenou šalotku, maso podlijte vývarem a duste v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45 minut.
  5. Pak maso posypte tymiánem, přidejte nakrájené žampióny a maso dejte zpět do trouby. Neodkryté pečte doměkka.
  6. Do vypečené omáčky vmíchejte studené máslo.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,19g
  • Sacharidy:

    167,38g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    217,15g
  • Vláknina:

    26,72g

Aktivita pro spálení: 187 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety na tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat