Ingredience na
- K podávání
- 120 g
anglické slaniny
- K přípravě
- 400 g
bílých konzervovaných fazolí
- 2 l
masového vývaru
- nebo voda a 1.5 lžíce bio sypkého vývaru
- 1 ks
cibule
- drobně nakrájená
- 4 stroužky
česneku
- nakrájené na plátky
- 2 ks
středně velkých brambor
- 1 stonek
řapíkatého celeru
- 1 ks
menší mrkve
- nakrájené na malé kostičky
- 2 lžíce
oleje
- 2 špetky
soli
- 3 špetky
sušené majoránky
- 2 špetky
mletého černého pepře
- 2-5 lžíce
másla
- na jíšku
- 1.5 lžíce
hladké mouky
- na jíšku
- Na ozdobu
- 2 snítky
petrželky
- nasekané
TIP:
Fazole můžete použít i suché. Večer fazole namočte, druhý den fazole slijte, dejte čistou vodu a uvařte je doměkka.