Srdíčka z listového těsta
Valentýna je už za pár dní . Samozřejmě existují různé dárkové nápady, jako je bonboniéra nebo čokoláda, které můžete dát svým blízkým, ale můžete doma připravit jednoduchá ,skvělá srdíčka ,která udělají také radost-hlavně dětem.
-
60min
45min příprava
15min vaření
-
1320 kJ / 315 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy22g
tuky29g
Ingredience na
- K přípravě
- 300 g
listového těsta
- Na náplň
- 250 ml
40% smetany na šlehání
- 1 lžička
moučkového cukru
- 150 g
mražených malin
- nebo čerstvých jahod
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C .
- Plech vyložte pečícím papírem .
- Listové těsto rozválejte na sílu přibližně 4 mm .
- Z těsta vykrajujte srdíčka – velikost zvolte dle vlastní volby.
- Vykrojená srdíčka pokládejte na plech vyložený pečícím papírem,nepokládejte je těsně vedle sebe.
- Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, nebo do zlatova.
- V misce vyšlehejte smetanu s cukrem dotuha.
- Upečená , vychladlá srdíčka překrojte na poloviny .
- Dolní polovinu potřete šlehačkou , na šlehačku položte maliny,nebo nakrájené jahody (můžete použít i jiné ovoce) a přikryjte druhou polovinou .
TIP:
Počet srdíček závisí na tom,jakou velikost zvolíte
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: