Prostreno.cz

Polévka s bílým zelím a ředkví

Polévky jsou skvělé v každém ročním období.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 197 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g bílého zelí - nakrájené na silnější nudličky
  • 1 ks malá,kulatá bílá ředkev - oloupaná, nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 1 ks větší mrkev - oloupaná,nakrájená na nudličky
  • 2 l domácího zeleninového vývaru - nebo voda a zeleninový bujón
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 1 ks zázvoru dlouhý 3 cm - nakrájený na tenké nudličky
  • Na posypání
  • 1 ks jarní cibulka-nať - nakrájená

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo a olej ,přidejte česnek , ostatní nakrájenou zeleninu a vše promíchejte .
  2. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 15 minut ,nebo až je zelenina měkká .
  3. Polévku dochuťte solí a pepřem.
  4. Polévku podávejte posypanou nakrájenou natí cibulky , ozdobenou nudličkami zázvoru



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,30g
  • Sacharidy:

    109,30g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    185,91g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 47 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s bílým zelím a ředkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat