Vepřová krkovice na pivu
Maso můžete péci i pozvolna,při nižší teplotě . Když se maso připravuje při nižší teplotě, je šťavnatější. Pivo masu dodá už v marinádě skvělý nádech, šťávu mírně zkaramelizuje a dodá vyrovnanou chuť.
-
2h a 0min
30min příprava
1h a 30min vaření
-
838 kJ / 200 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky18g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
vepřové krkovice bez kosti
- 100 ml
rostlinného oleje
- 1 lžička
drceného kmínu
- 1 lžička
soli
- 500 ml
světlého piva
- 1 lžíce
sádla
- 1 ks
velká,bílá cibule
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na plátky,osolte ho,posypte kmínem a uložte do nízké ,nejlépe čtvercové misky.
- Maso přelijte olejem a 250 ml piva. Maso uložte do chladničky a nechte přes noc marinovat.
- Pak maso přendejte do pekáčku .. i s marinádou,k masu přidejte lžíci sádla , posypte ho na plátky nakrájenou cibulí ,přidejte 250 ml piva a pečte v troubě předehřáté na 190°C doměkka.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: