Kopřivová nádivka
Velmi jednoduchá,klasická nádivka,vylepšená nasekanými mandlemi . Aby byla nádivka vláčná a nadýchaná , je dobré ji připravit s bílkovým sněhem.
-
1h a 45min
30min příprava
1h a 15min vaření
-
1142 kJ / 273 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy32g
tuky11g
Ingredience na
- K přípravě
- 8 ks
rohlíků
- den starých
- 6 ks
vajec
- 400 g
vařeného uzeného masa
- 100 g
rozpuštěného másla
- 3 špetky
soli
- 1 špetka
mletého muškátového oříšku
- 2 hrsti
nasekaných kopřiv
- 1 hrst
baby špenátu
- 8 snítek
zelené petrželky
- 0.5 hrnku
nasekaných ,loupaných mandlí
- volitelné
- Na vymazání
- 1.5 lžíce
tuku
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190°C .
- Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky.
- Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky,nasekanými mandlemi , kopřivami, nasekaným baby špenátem, petrželkou , muškátovým oříškem a podle chuti osolte .
- Uzené, i když je už tepelně upravené , 15 minut povařte,aby jste získali vývar .Použijte 400 ml vody .
- Uzené maso nakrájejte na kostičky , spolu s vychladlým vývarem přidejte k ostatním surovinám a promíchejte .
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha a sníh lehce vmíchejte do směsi.
- Formu,nebo zapékací misku důkladně vymažte tukem a do formy rozprostřete připravenou směs.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 -55 minut.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: