Prostreno.cz

Gratinovaný celer s tymiánem

Bezmasý oběd - gratinovaný celer s tymiánem , ke kterému si dejte zeleninový salát.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 253 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.3 kg celeru
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml smetany na vaření
  • 0.5 lžíce dijonské hořčice
  • 2 snítky čerstvého tymiánu – lístky
  • 120 g tvrdého strouhaného sýra
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupaný celer nakrájejte na ne příliš silné plátky .
  2. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar ,přidejte celer a vařte ,až je celer skoro měkký.
  3. Pak celer sceďte a nasypte ho do zapékací misky.Miska by měla být malá,aby celer nebyl pouze v jedné vrstvě .
  4. Celer posypte čerstvými lístky tymiánu a promíchejte.
  5. V rendlíku zahřejte smetanu , do smetany přidejte sůl , pepř , hořčici , strouhaný sýr a za stálého míchání nechte sýr rozpustit .
  6. Smetanou přelijte celer.
  7. Celer pečte v troubě předehřáté na 180° C 30 – 40 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,99g
  • Sacharidy:

    83,82g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    60,96g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 60 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Gratinovaný celer s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat