Prostreno.cz

Marinované žampiony

Žampionová chuťovka . Čím déle necháte tyto houby marinovat , tím výraznější bude jejich chuť . Do zbytku marinády můžete namáčet nakrájenou bagetu , nebo můžete použít marinádu jako zálivku na salát .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    35min příprava

    10min vaření

  • 2213 kJ / 529 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky58g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g malých,stejně velkých hnědých žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Na marinádu
  • 80 ml červeného vinného octa
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 0.5 lžičky medu
  • 0.5 lžičky chilli vloček
  • 4 lístky čerstvé bazalky
  • 1 snítka čerstvého oregana - lístky
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 snítky čerstvé nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na marinádu důkladně promíchejte v misce.
  2. Zahřejte pánev na středně vysokou teplotu , přidejte 2 lžíce oleje , houby a za stálého míchání houby restujte 5 minut . Houby nechte vychladnout.
  3. Poté houby nasypte do nízké , hranaté misky a přelijte je marinádou.
  4. Houby lehce promíchejte a nechte v chladu 20 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,30g
  • Sacharidy:

    126,50g
    • Cukry:

      88,00g
  • Tuky:

    200,58g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 529 kcal

66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

157

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Marinované žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat