Prostreno.cz

Omáčka na těstoviny s červeným vínem

Jemně pikantní rajčatová omáčka s červeným vínem a rajčaty je vhodná nejen na těstoviny .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1112 kJ / 265 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky22g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 lžic olivového oleje
  • 5 stroužků česneku - jemně nakrájený
  • 1 lžička chilli vloček
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 800 g konzervovaných rajčat - celá,loupaná
  • 5 lístků čerstvé bazalky
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci na středním ohni zahřejte olivový olej .
  2. Přidejte česnek a minutu míchejte.
  3. Přidejte chilli vločky , rajčatový protlak a míchejte další minutu.
  4. Do směsi pomalu přilijte víno , přiveďte ho k varu a vařte, až se víno zredukuje na polovinu.
  5. Přidejte rajčata, lístky bazalky a snítku rozmarýnu . Omáčku podle chuti osolte a na mírném ohni přiveďte k varu. Omáčku vařte za občasného míchání přibližně 30 -40 minut , až začne omáčka houstnout.
  6. Z omáčky odstraňte lístky bazalky a snítku rozmarýnu .
  7. Omáčku rozmixujte nahrubo v mixéru , nebo ji rozmixujte ponorným mixérem .
  8. V chladničce vydrží omáčka až 5 dní.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,50g
  • Sacharidy:

    132,30g
    • Cukry:

      6,04g
  • Tuky:

    115,48g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 265 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omáčka na těstoviny s červeným vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat