Prostreno.cz

Hovězí na červeném víně

Hovězí maso dušené s mrkví , červeným vínem a cibulkami .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 3h a 0min

    20min příprava

    2h a 40min vaření

  • 1283 kJ / 306 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy13g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 120 g libové anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 4 lžíce oleje
  • 700 g hovězího masa - zadní,kýta ,falešná svíčková
  • 1 ks velká mrkev - oloupaná ,nakrájená na plátky
  • 10 ks nakládaných malých cibulek
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 500 ml tmavé instantní jíšky
  • 250 ml domácího hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku - drobně nakrájeného
  • 2 ks bobkové listy
  • Na posypání
  • 1 kolečko nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kousky a orestujte ho v kastrolu na oleji spolu s nakrájenou slaninou .
  2. Přidejte nakrájený česnek,maso osolte,opepřete ,přidejte bobkový list ,víno, vývar ,přikryjte a hodinu duste .
  3. Pak k masu přidejte propláchnuté cibulky ,mrkev,rajčatový protlak a duste,až je maso měkké.
  4. Šťávu podle potřeby zahustěte instantní jíškou.
  5. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    116,20g
  • Sacharidy:

    175,40g
    • Cukry:

      10,34g
  • Tuky:

    166,08g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 306 kcal

38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat