Prostreno.cz

Bramborové karbanátky se sýrem

Karbanátky nemusí být vždy jen masové ,vyzkoušejte karbanátky z brambor , pórku a sýra .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 1178 kJ / 281 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky23g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg brambor stejně velkých
  • 200 g pórku
  • 2 lžíce másla
  • 120 g oblíbeného sýra - nahrubo nastrouhaného
  • 0.5 lžíce oblíbené směsi koření
  • 2 ks vyšlehaná vejce
  • 4 lžíce hrubé mouky - nebo kukuřičné krupice
  • 1 hrnek nasekané zelené petrželky - nebo pažitky
  • 3 špetky soli
  • Na smažení
  • 120 ml oleje - nebo podle potřeby

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka .Uvařené brambory sceďte.
  2. Očištěný pórek nakrájejte na tenké plátky a orestujte ho na másle .
  3. Vychladlé brambory nasypte do větší misky a nahrubo je rozmačkejte.
  4. Přidejte vychladlý pórek , sýr, vejce, koření a nasekanou petrželku .
  5. Podle potřeby osolte ,přidejte mouku , nebo kukuřičnou krupici. Vše dobře promíchejte.
  6. Z hmoty tvarujte karbanátky , které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.
  7. Opečené karbanátky pokládejte na papírový ubrousek.
  8. Podávejte s mísou zeleninového salátu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,10g
  • Sacharidy:

    99,90g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    215,50g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 281 kcal

35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborové karbanátky se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat