Prostreno.cz

Lilek plněný houbami

V chuti je lilek poměrně jemný a nevýrazný. Lehce však přijímá aroma a chuť ostatních surovin.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 630 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks lilky
  • 300 g očištěných čerstvých hub - nebo žampiony
  • 1 ks cibule
  • 2 ks oloupaná rajčata - nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 5 lžic oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Lilek umyjte a podélně překrojte na polovinu.
  2. Povrch lilku na několika místech mělce nařízněte nožem.
  3. Lilek jemně osolte , uložte ho slupkou nahoru na plech ,nebo do pekáčku , lilek pokapejte 4 lžícemi oleje a pečte v troubě předehřáté na 180°C 20 minut.
  4. Houby nakrájejte na malé kousky.
  5. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte a nechte zesklovatět na 2 lžících másla a lžíci oleje.
  6. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata ,nakrájené houby a duste 10 minut .
  7. Z pečeného lilku vyndejte lžíci část dužiny a přidejte ji k houbám.
  8. Směs promíchejte ,podle chuti osolte , opepřete a směsí naplňte lilky.
  9. Lilky dejte na 10 minut do trouby .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,10g
  • Sacharidy:

    110,80g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    184,23g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat