Prostreno.cz

Drůbeží játra na víně

Tohle jídlo je rychlovka, perfektní oběd , nebo večeře.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 746 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks šalotky - oloupané,nakrájené na kostičky
  • 700 g drůbežích jater - nejlépe krůtí
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 120 ml suchého červeného vína
  • 100 g velmi studeného másla - nakrájené na kostičky

Postup přípravy

  1. Omytá , očištěná játra nakrájejte na kousky velikosti sousta.
  2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte šalotku a za častého míchání nechte šalotku zesklovatět.
  3. Přidejte nakrájená játra a restujte za stálého míchání 5 minut.
  4. Přilijte víno a na mírném ohni duste 5 - 8 minut , až budou játra hotová .
  5. Stáhněte z ohně, osolte ,opepřete a vmíchejte na kostičky nakrájené studené máslo.
  6. Podávejte nejlépe s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,80g
  • Sacharidy:

    83,60g
    • Cukry:

      14,80g
  • Tuky:

    170,10g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Drůbeží játra na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat