Prostreno.cz

Vepřová panenka s rozmarýnem

Máte rádi jednoduché recepty na vepřovou panenku, vyzkoušejte tento recept , nevýrazné maso dochutí rozmarýn a nakládaný pepř .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 978 kJ / 233 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy1g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové panenky
  • 3 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • Na marinádu
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce nakládaného zeleného pepře - lehce rozmačkaný
  • 1 lžíce sušeného tymiánu

Postup přípravy

  1. Suroviny na marinádu promíchejte v misce. Pokud máte čerstvý tymián ,použijte 3 snítky .
  2. Vepřovou panenku naložte do marinády a nechte nejlépe přes noc marinovat.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C.
  4. Maso osolte a opečte na 3 lžících oleje v pánvi vhodné na pečení v troubě , ze všech stran dozlatova; trvá to přibližně 8 minut.
  5. K masu přidejte marinádu , přesuňte pánev do trouby a pečte 15 -20 minut - podle velikosti panenky, maso by uvnitř mělo zůstat růžové .
  6. Poté nechte maso pár minut odpočívat a nakrájejte ho na plátky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,00g
  • Sacharidy:

    41,00g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    206,00g
  • Vláknina:

    14,00g

Aktivita pro spálení: 233 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat