Prostreno.cz

Telecí kýta na víně

Jemné telecí maso dušené s vínem Marsala .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 806 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy22g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky telecí kýty - spodní šál - á 180 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 200 ml vína Marsala
  • 120 ml vody
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Plátky masa lehce naklepejte ,osolte , opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Ve velké pánvi nechte rozehřát máslo a olej .
  3. Přidejte telecí plátky a z obou stran je opečte.
  4. K masu přidejte víno , posypte tymiánem a přikryté duste doměkka.
  5. Ve vodě rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte ho k masu . Duste odkryté 10 minut , občas promíchejte. Pokud omáčka příliš zhoustne, přidejte trochu vody .
  6. Maso můžete ozdobit čerstvým tymiánem .

TIP:

Náhražka Marsaly : sherry, vermut




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,00g
  • Sacharidy:

    272,80g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    187,10g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 192 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí kýta na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat