Grilované houby portobello
Pro žampion zvaný portobello je příznačná jeho masitost. Portobello jsou veliké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobné jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat, smažit, grilovat, restovat, zapékat …..
-
35min
25min příprava
10min vaření
-
1613 kJ / 385 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky38g
Ingredience na
Postup přípravy
- V mělké misce prošlehejte ocet balsamico , olivový olej, sójovou omáčku, rozmarýn, česnekový prášek a mletý pepř .
- Ve směsi obalte houby. Nechte je marinovat 5 minut na jedné straně, poté je otočte a nechte dalších 5 minut marinovat . Čím déle budete houby marinovat , tím intenzivnější bude chuť.
- Zahřejte gril nebo velkou grilovací pánev na střední teplotu , grilovací pánev , nebo gril potřete olejem .
- Vyjměte houby z misky , nechte okapat přebytečnou marinádu a marinádu si ponechte na potření.
- Grilujte z každé strany 4 – 5 minut , dozlatova. Během grilování houby několikrát potřete marinádou.
- Před podáváním houby podle chuti osolte.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: