Prostreno.cz

Domácí hranolky s dipem

Usmažit mražené hranolky je sice rychlejší, ale čerstvé domácí hranolky chuťově nenahradí. Dejte si tu práci a křupavé hranolky si připravte. Dětem k nim nachystejte lahodný dip.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 50min

    10min příprava

    40min vaření

  • 626 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g brambor - moučné - vyrný typ C
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • Na omáčku
  • 125 ml zakysané smetany
  • 50 g sýru čedar
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 2 lžíce pažitky
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Moučné brambory nakrájejte na hranolky. Rozložte na plech vyložený papírem na pečení a promíchejte s olivovým olejem. Pečte na 200°C asi 35-40 minut dozlatova. Po vytažení z trouby osolte.
  2. V miste si smíchejte zakysanou smetanu, sýr, pažitku, pyré. Dochuťte solí a pepřem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,30g
  • Sacharidy:

    32,44g
    • Cukry:

      8,86g
  • Tuky:

    155,56g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 149 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

(27 hlasů)
35min
680 kJ

Brambory na tymiánu

(14 hlasů)
45min
515 kJ

Lehký bramborový salát

(16 hlasů)
50min
340 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí hranolky s dipem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat