Prostreno.cz

Noky z polenty

Polenta by vám neměla doma chybět. Dají se z ní vykouzlit bezvadné věci. Může nahradit třeba knedlíky, noky nebo halušky a podle libosti se dá ochucovat.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 998 kJ / 238 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy20g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Polentu připravte podle návodu na obalu. Polentu dejte do mísy a nechte ji vychladnout. Přidejte mascarpone, vejce a pepř.
  2. Pomocí dvou lžic tvořte válečky, které hned vkládejte do vařící osolené vody. Na velmi mírném ohni vařte přibližně 20 minut.
  3. Pak noky sceďte a opečte je na másle. Noky podávejte jako přílohu k masu, zelenině nebo k pečené rybě.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,80g
  • Sacharidy:

    136,76g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    141,50g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 238 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Šťouchané brambory

(10 hlasů)
50min
484 kJ

Houskové knedlíky

(12 hlasů)
1h a 10min
926 kJ

Kaše z polenty

(11 hlasů)
30min
592 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Noky z polenty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat