Prostreno.cz

Segedínský guláš

Za sto korun máte pořádnou porci večere pro 4 osoby. Vyzkoušejte českou klasiku - segedínský guláš.

Ohodnotit
(34 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 651 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • 500 g vepřového masa
  • 200 g cibule
  • 400 g kysaného zelí
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany na vaření
  • špetka kmínu
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Zelí slijte, nakrájejte na menší kousky a bokem uvařte v osolené vodě do měkka.
  2. Maso nakrájejte na kostičky, cibuli najemno. V tlakovém hrnci rozpálte olej a cibuli na něm osmažte do zlatova. Přidejte maso, osmažte ze všech stran, aby se zatáhlo, přidejte koření, lehce opečte, zalijte vodou a duste asi 20 minut.
  3. Uvařené zelí slijte, ale vodu nevylévejte. Zelí přidejte do guláše, zamíchejte a ochutnejte jak je kyselý. Případně přilijte vodu z vařeného zelí.
  4. V polovině smetany rozmíchejte mouku a guláš s ní zahustěte. Přilijte druhou polovinu smetany a krátce zavařte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    82,70g
  • Sacharidy:

    249,00g
    • Cukry:

      25,00g
  • Tuky:

    175,25g
  • Vláknina:

    90,00g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
418 kJ

Guláš z hovězí oháňky

(20 hlasů)
2h a 35min
265 kJ

Vepřový guláš se švestkami

(22 hlasů)
45min
728 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Segedínský guláš

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat