Prostreno.cz

Pudink s pečenou rebarborou

Vanilkový pudink s pečenou rebarborou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 843 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy34g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g rebarbory
  • 100 g hnědého cukru
  • 2 lžíce pomerančové kůry
  • 6 lžic pomerančové šťávy
  • 1 lžička másla
  • 1/4 šálku whisky nebo bourbonu - pro děti vynechejte
  • 4 porce uvařeného vanilkového pudinku

Postup přípravy

  1. Oloupanou rebarboru nakrájejte na 5cm kousky. Dejte do máslem vymazané zapékací misky, přidejte pomerančovou kůru i šťávu, cukr, přikryjte a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.
  2. Odkryjte a pečte ještě 5-10 minut. Hotovou rebarboru pokapejte whisky nebo bourbonem.
  3. Do pohárků rozdělte uvařený pudink a přidejte rebarboru.
  4. Můžete podávat teplé i studené.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,78g
  • Sacharidy:

    201,90g
    • Cukry:

      107,80g
  • Tuky:

    91,03g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 201 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Vanoční puding se šampaňským

(11 hlasů)
8h a 30min
1080 kJ

Pečený švestkový puding

(15 hlasů)
35min
514 kJ

Pudingový dort

(11 hlasů)
50min
787 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pudink s pečenou rebarborou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat