Prostreno.cz

Vánoční dezert z dýně

Dýňový dezert s tokajským vínem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 306 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky2g

Ingredience na

  • 500 g dýňové dužiny
  • 1 ks hrušky
  • 2 ks pomerančů
  • 200 g mražených brusinek
  • 40 g másla
  • 150 ml tokajského vína
  • 3-4 lžíce medu
  • 1 ks citrónu - šťáva
  • 1 lžíce rybízové marmelády
  • 1 špetka mleté skořice
  • 1 špetka mletého hřebíčku

Postup přípravy

  1. Dýňovou dužinu nakrájejte na menší kostky a nechte na másle dusit asi deset minut, až změkne.
  2. Přidejte dvě až tři lžíce medu, šťávu z jednoho citrónu a nechte projít varem.
  3. Dále přidejte brusinky, oloupanou hrušku nakrájenou na měsíčky, oloupané pomeranče rozdělené na klínky, podlijte vínem a duste 10 minut.
  4. Doslaďte dle chuti medem. Dochuťte špetkou mleté skořice, mletého hřebíčku a lžící rybízové marmelády.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,29g
  • Sacharidy:

    350,70g
    • Cukry:

      178,06g
  • Tuky:

    103,31g
  • Vláknina:

    65,10g

Aktivita pro spálení: 73 kcal

9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Ovocný salát

(13 hlasů)
20min
275 kJ

Sýrový ovocný salát

(10 hlasů)
20min
669 kJ

Salát s melounem a fetou

(10 hlasů)
15min
742 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vánoční dezert z dýně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat