Prostreno.cz

Filé s hruškami

Vyzkoušejte rybu s chutí hrušek.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 479 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy15g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 kg rybí filé - nakrájené na porce
  • 4 ks středně velké hrušky
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce rozinek
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 1 ks skořice - tyčinka
  • 50 g másla
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 špetky hrubě mletého pepře
  • 150 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Filé omyjte, osušte, osolte, opepřete a obalte v kukuřičném škrobu.
  2. Oloupané hrušky nakrájejte na tenké plátky.
  3. V pánvi nechte zkaramelizovat lžíci cukru a lžíci vody.
  4. Když cukr začne hnědnout, přidejte pomerančovou šťávu, červené víno, skořici, muškátový oříšek, přikryjte a nechte vařit 15 min. Před koncem vaření přidejte hrušky a rozinky.
  5. V pánvi rozehřejte máslo a opečte rybí filé.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,58g
  • Sacharidy:

    461,00g
    • Cukry:

      188,69g
  • Tuky:

    123,46g
  • Vláknina:

    104,10g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Pražma pečená s cherry rajčaty

(4 hlasů)
1h a 25min
346 kJ

Losos v bílém víně

(6 hlasů)
45min
606 kJ

Plněné rybí rolády

(8 hlasů)
60min
493 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé s hruškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat