Prostreno.cz

Rybí guláš s podzimní zeleninou

Snadný a chutný způsob, jak zkombinovat sezónní zeleninu a zdravou rybu.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 372 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 g filé z tresky
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks pórku
  • 4 ks brambor
  • 2 ks mrkve
  • 2 plátky tuřínu
  • 400 ml vody
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 200 ml rybího vývaru
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Tresku nakrájejte na kousky.
  2. Očištěný pórek, oloupané brambory, mrkev a tuřín nakrájejte na kostky, dejte do hrnce s vodou a vařte tak 10 minut.
  3. Ve smetaně rozmíchejte mouku přidejte k zelenině, přidejte rybí vývar a vařte ještě přibližně 10 minut, pak vmíchejte zakysanou smetanu.
  4. Na rozehřátém másle opečte zvolna osolené kousky tresky a opečené vložte do polévky.
  5. Polévku podávejte s chlebem a ozdobenou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,18g
  • Sacharidy:

    210,60g
    • Cukry:

      17,53g
  • Tuky:

    145,80g
  • Vláknina:

    37,10g

Aktivita pro spálení: 89 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí jehly s rozmarýnem

(7 hlasů)
45min
273 kJ

Platýz s cibulkou

(7 hlasů)
30min
257 kJ

Pečená ryba s citrónovou kůrou

(6 hlasů)
1h a 45min
435 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí guláš s podzimní zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat