Prostreno.cz

Kuřecí maso s šalotkami

pečené kuřecí maso s cibulkou a bramborami
Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 523 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks kuřecí stehna
  • 2 ks kuřecí prsní řízky
  • 1 kg malých brambor
  • 500 g malých cibulek
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 2-3 snítky čerstvého tymiánu
  • 6 špetek soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 4 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • Na marinádu
  • 80 ml citrónové šťávy
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna a prsíčka omyjte pod studenou vodou, osušte papírovou kuchyňskou utěrkou, osolte a opepřete,posypte paprikou a vložte do zapékací mísy
  2. Smíchejte citrónovou šťávu s prolisovaným česnekem a olivovým olejem.
  3. Brambory a cibulky oloupejte, větší kusy případně rozpulte
  4. Brambory a cibule rozdělte mezi porce kuřete.
  5. Vše potřete marinádou, posypte tymiánem ,přidejte snítky čerstvého tymiánu a pečte přibližně 50 minut v troubě předehřáté na 190 °C



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,00g
  • Sacharidy:

    169,20g
    • Cukry:

      19,53g
  • Tuky:

    121,29g
  • Vláknina:

    69,00g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 3 komentářů

verrca
13.05.2016
heenna
11.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s šalotkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat