Prostreno.cz

Pikantní kuřecí stehna z africké kuchyně

ostře kořeněný pokrm z kuřecího masa
Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 526 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 kg kuřecích stehen
  • 2 ks větší cibule
  • 4-6 stroužků česneku
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 100 g rajského protlaku
  • 4 ks rajčata
  • 1/4 - 1/2 lžičky Habešino koření berber - etiopské koření
  • 6 špetek soli
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehýnka rozdělte v kloubu ostrým nožem, osolte je, okořeňte rozmarýnem a nechte uležet.
  2. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na jemno a orestujte na horkém oleji, přidejte rajský protlak , směs koření Berber a krátce orestujte, nakonec zalijte 1 l vody.
  3. Přidejte kousky kuřete,přikryjte a duste přibližně 40-50 minut, dokud maso nezměkne, v průběhu vaření můžete případně přidat trochu vody.
  4. Krátce před koncem vaření nakrájejte rajčata na malé kostky , přidejte je k masu a krátce povařte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,83g
  • Sacharidy:

    111,51g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    122,06g
  • Vláknina:

    48,10g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 3 komentářů

verrca
13.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pikantní kuřecí stehna z africké kuchyně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat