Prostreno.cz

Kuřecí maso s rajčaty

Kuřecí maso, brambory, cibule, rajčata celer a hrášek s vůni francouzského koření.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 335 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g kuřecího masa
  • 1 lžíce másla
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 4 ks středně velkých brambor
  • 2 ks cibule
  • 3 stonky celeru
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 100 g mraženého hrášku
  • 3 špetky sůl

Postup přípravy

  1. V rendlíku orestujte na másle na kousky nakrájené maso.
  2. Přidejte scezená rajčata, vývar a přiveďte k varu.
  3. Brambory ve slupce důkladně umyjte a spolu s celerem a cibulí nakrájejte na kousky.
  4. Zeleninu i s hráškem přidejte do rendlíku s rajčaty, posypte provensálským kořením a vařte 25 minut, nebo dokud není maso měkké.
  5. Podle chuti osolte a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,63g
  • Sacharidy:

    54,94g
    • Cukry:

      14,32g
  • Tuky:

    86,67g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 80 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Plněný kuřecí plátek

(15 hlasů)
1h a 20min
654 kJ

Pečená krůtí stehna

(17 hlasů)
1h a 50min
957 kJ

Krůtí maso zapečené s jablky

(9 hlasů)
1h a 10min
965 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat