Prostreno.cz

Jarní chřestová polévka

polévka z chřestu s řapíkatým celerem
Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 304 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g zeleného chřestu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 2 stonky řapikatého celeru
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl a mletý pepř
  • 150 g šunky
  • 6 lžiček zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C
  2. Očištěný chřest rozložte na plech vyložený pečící folií a pokapejte olivovým olejem . Pečte 10 minut .
  3. V hrnci rozpusťte máslo přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a nakrájený celer ,restujte 5 minut .
  4. Chřest nakrájejte na kousky a přidejte k zelenině,zalijte vývarem a vařte 15 minut
  5. Mezitím na lžíci oleje orestujte na kostičky nakrájenou šunku
  6. Hotovou polévku rozmixujte ponorným mixérem
  7. Polévku podávejte s orestovanou šunkou a lžičkou zakysané smetany



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,24g
  • Sacharidy:

    52,60g
    • Cukry:

      15,80g
  • Tuky:

    206,60g
  • Vláknina:

    9,10g

Aktivita pro spálení: 72 kcal

9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 7 komentářů

verrca
08.05.2016
vivi11
13.04.2016
heenna
28.12.2015

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní chřestová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat