Prostreno.cz

Kuličky z jehněčího masa

kuličky s rajčaty z indické kuchyně

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 791 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy16g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g mletého jehněčího masa
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari
  • sůl
  • 1 lžíce kukuřičné škrobové moučky
  • 240 g rýže
  • Na omáčku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • sůl a pepř
  • 1 ks cibule

Postup přípravy

  1. Uvařte rýži dle návodu na obalu.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte,přidejte prolisovaný česnek,kari a škrobovou moučku ,přidejte maso ,osolte a promíchejte .
  3. Z připraveného masa vytvarujte menší kuličky .
  4. V hrnci přiveďte k varu 1 l jemně osolené vody,do vařící vody vložte masové kuličky a vařte na mírném ohni 10-15 minut
  5. Omáčka :Na rozehřátém oleji nechte zpěnit nakrájenou cibuli, česnek a kari . Přidejte konzervovaná rajčata i s nálevem ,podle chuti osolte,opepřete,případně dochuťte cukrem a 10 minut povařte
  6. Podávejte s rýží



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,54g
  • Sacharidy:

    243,82g
    • Cukry:

      12,99g
  • Tuky:

    121,76g
  • Vláknina:

    14,00g

Aktivita pro spálení: 189 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuličky z jehněčího masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat