Prostreno.cz

Vepřová panenka pečená v troubě

Panenka v zázvorové marinádě.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 745 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na marinádu důkladně promíchejte v dostatečně velké míse.
  2. Do marinády vložte maso a nechte ho marinovat nejmíň hodinu, lepší je nechat maso marinovat přes noc.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C a nasucho rozehřejte pánev, kterou můžete dát i do trouby.
  4. Vyjměte vepřové z marinády,nakrájejte na silné plátky a zprudka ho ze všech stran opečte dozlatova (povrch se zatáhne a maso zůstane uvnitř pěkně šťavnaté).
  5. Poté pánev s vepřovým přemístěte do trouby, přilijte marinádu a pečte 20 - 25 minut, aby maso pěkně zkřehlo, během pečení ho občas přelijte marinádou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,11g
  • Sacharidy:

    141,80g
    • Cukry:

      92,17g
  • Tuky:

    151,95g
  • Vláknina:

    15,00g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Placičky z mletého masa

(22 hlasů)
1h a 5min
862 kJ

Vepřová panenka s jablky

(24 hlasů)
60min
734 kJ

Vepřové maso se smetanovou omáčkou

(17 hlasů)
1h a 20min
902 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

tonda
11.02.2022
verrca
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka pečená v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat