Prostreno.cz

Čerstvé jahody a rybíz s krémem

Rychle, snadno a neuvěřitelně chutně.

Ohodnotit
(20 hlasů)
sun
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 877 kJ / 209 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky13g

Ingredience na

  • 800 g jahod
  • 200 g červeného rybízu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • Na krém
  • 125 g krupicového cukru
  • 8 ks žloutků
  • 40 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 ks vanilkového lusku

Postup přípravy

  1. Krém: Žloutky vyklepněte do hrnce o objemu více než půl litru, přidejte cukr, promíchejte a přisypte mouku.
  2. Mléko přelijte do hrnce, vydlabejte do něj obsah jednoho vanilkového lusku a přiveďte k varu. Občas promíchejte.
  3. Mlékem s vanilkou přelijte vaječnou směs, dejte na sporák a za stálého míchání přiveďte k varu – krém krásně zhoustne. Žloutkový krém nechte zcela zchladnout.
  4. Smetanu ušlehejte dotuha a pak ji přimíchejte ke krému.
  5. Omyté ovoce rozdělte do misek, (jahody překrojte) a přelijte krémem. Hned podávejte.

TIP:

K jahodám můžete přidat ostružiny a maliny.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,24g
  • Sacharidy:

    234,59g
    • Cukry:

      117,00g
  • Tuky:

    76,62g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 209 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Tiramisu s lesním ovocem

(19 hlasů)
40min
849 kJ

Třešňový clafoutis

(13 hlasů)
45min
1009 kJ

Čerstvé ovocné špízy

(15 hlasů)
25min
433 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

hedvika
21.06.2016
verrca
04.05.2016
hedvika
26.04.2016
hedvika
22.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čerstvé jahody a rybíz s krémem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat