Prostreno.cz

Polévka z kedluben

Krémová kedlubnová polévka s ředkvičkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 298 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 5 ks malých kedluben
  • 3-4 ks mladých lístků kedluben
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1.2 l zeleninového vývaru z kostky
  • 250 ml smetany
  • 2 špetky soli
  • 1/2 svazku ředkviček
  • Na ozdobu
  • 3 snítky zelená petrželky

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zpěnit mouku, přilijte vývar, rozmíchejte a přiveďte k varu.
  2. Přidejte oloupané, na malé kousky nakrájené kedlubny, nakrájené kedlubnové listy a vařte za občasného míchání doměkka.
  3. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a nechte projít varem.
  4. Podávejte s jemně nakrájenými ředkvičkami, posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,42g
  • Sacharidy:

    107,10g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    119,90g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 71 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

(19 hlasů)
25min
364 kJ

Špenátová polévka

(18 hlasů)
55min
300 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z kedluben

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat