Prostreno.cz

Grilované steaky s gremolatou

Gremolata je tradiční italská omáčka se sekanou čerstvou petrželkou, česnekem a citrónovou kůrou, výborná ke grilovaným masům.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 1156 kJ / 276 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy3g
tuky22g

Ingredience na

  • 2 ks rib eye steaků á 250 g
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 1/2 lžíce pepře
  • Na omáčku
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce suchého bílého vína - nebo kuřecí vývar
  • 1 lžíce dijónské hořčice
  • 1/4 šálku nasekané petrželky
  • 1 lžička citrónové kůry - nastrouhané
  • 1 lžička česneku - jemně nasekaného

Postup přípravy

  1. Gril rozehřejte na vysoké teplo.
  2. Posypte steaky solí a pepřem a položte je na gril.
  3. Grilujte dokud se na povrchu neobjeví kapky krve, pak otočte.
  4. Všechny suroviny na omáčku důkladně promíchejte v míse.
  5. Steaky položte na talíře a přelijte omáčkou.

TIP:

Rib Eye Steak - plátek vysokého roštěnce. Je prorostlý tukem, takže bývá označován za nejšťavnatější steak. Právě tuk dává tomuto steaku typickou chuť.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,20g
  • Sacharidy:

    128,90g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    114,88g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 276 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí kostky na pivu

(15 hlasů)
2h a 20min
795 kJ

Nudličky z hovězí svíčkové

(15 hlasů)
55min
1227 kJ

Hovězí nudličky ze svíčkové

(15 hlasů)
55min
1018 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Grilované steaky s gremolatou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat