Prostreno.cz

Rajčatová polévka s plátky sýra

Polévka z konzervovaných rajčat se sýrem a medem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 380 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g brambor
  • 1 l konzervovaných drcených rajčat
  • 250 ml mléka
  • 250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 3 špetky soli a pepře
  • 6 lžiček medu
  • 250 g tvrdého sýra typu parmezán - nakrájený na 12 porcí

Postup přípravy

  1. V hrnci nechte na másle zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, oloupané brambory, nakrájené na kostičky, rajčata i s nálevem, mléko a vývar, přiveďte k varu a vařte přibližně 30 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
  2. Hotovou polévku rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí a pepřem.
  3. Podávejte pokapané lžičkou medu s kousky sýra.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,34g
  • Sacharidy:

    159,62g
    • Cukry:

      95,96g
  • Tuky:

    114,69g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 91 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

(19 hlasů)
25min
364 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
495 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka s plátky sýra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat