Prostreno.cz

Dýňový krém z pečené dýně

Polévka z dýně Hokaido s kozím sýrem a hruškami.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 370 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks menší dýně Hokaido
  • 2 ks zralých hrušek
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks malé cibule
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1.2 l kuřecího, nebo zeleninového vývaru
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 150 g rozdrobeného kozího sýra

Postup přípravy

  1. Omytou dýni nakrájejte na klínky (Hokaido nemusíte loupat) a rozložte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olejem a pečte v troubě předehřáté na 190°C přibližně 30 minut, občas promíchejte.
  2. V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte zázvor a promíchejte.
  3. Do hrnce přidejte pečenou dýni, oloupané, nakrájené hrušky, vývar a vařte 15 minut.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte podle potřeby solí. Podávejte horké, posypané kozím sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,68g
  • Sacharidy:

    57,40g
    • Cukry:

      19,49g
  • Tuky:

    203,21g
  • Vláknina:

    6,10g

Aktivita pro spálení: 88 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Kari polévka s kuřecím masem

(16 hlasů)
40min
410 kJ

Polévka s jáhly a žampióny

(18 hlasů)
1h a 5min
306 kJ

Pórková polévka

(11 hlasů)
45min
339 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dýňový krém z pečené dýně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat