Prostreno.cz

Dýňová polévka se slanými krekry

Dýňová polévka, jejíž barva i lahodnost zasytí a příjemně zahřeje.

Ohodnotit
(17 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1105 kJ / 264 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy35g
tuky13g

Ingredience na

  • 250 g dýně - nakrájené na kostky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 1 špetka kari koření
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce oleje
  • K podávání
  • 12 ks slaných krekrů
  • Na posypání
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájenou dýni, zalijte vývarem a vařte, až je dýně měkká.
  3. Lehce vychladlou polévku rozmixujte, dochuťte solí, kari kořením a nechte projít varem.
  4. Posypte petrželkou a podávejte s krekry.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,50g
  • Sacharidy:

    126,50g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    125,93g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 264 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

(19 hlasů)
25min
364 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
495 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňová polévka se slanými krekry

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat