Prostreno.cz

Koláč s tmavým hroznovým vínem

Vypadá jako obyčejný koláč, ale jeho výjimečnost se ukrývá v nastrouhané pomerančové kůře, která mu dává nezaměnitelnou příchuť.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    25min příprava

    55min vaření

  • 1112 kJ / 265 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy34g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 ks vajec
  • 250 g krystalového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 180 g rozpuštěného másla
  • 110 ml olivového oleje
  • 150 ml mléka
  • 400 g hladké mouky
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 2 ks bio pomerančů - čerstvá kůra
  • 400 - 500 g tmavých hroznů - nejlépe bez jadérek

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Kulatou formu vymažte máslem a vysypte moukou (nebo vyložte papírem na pečení).
  3. Máslo dejte rozpustit a nechte vychladnout.
  4. Vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte v mixéru na hustý krém, přidejte rozpuštěné máslo, olej a mléko a vše dobře promíchejte.
  5. Pak přisypte prosetou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli.
  6. Do směsi přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru, hrozny a vše dobře promíchejte.
  7. Nalijte do formy a pečte asi 45 - 55 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,95g
  • Sacharidy:

    368,96g
    • Cukry:

      203,00g
  • Tuky:

    196,31g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 265 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Bábovka se skořicí a ořechy

(24 hlasů)
1h a 40min
1306 kJ

Grilovaný ananas se sýrem

(21 hlasů)
25min
419 kJ

Hruškový dezert s mascarpone

(16 hlasů)
35min
795 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Koláč s tmavým hroznovým vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat