Prostreno.cz

Krémová polévka z pečených kaštanů

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Hustá polévka, to je pro zimní čas to pravé.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 432 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky6g

Ingredience na

  • 200 g pečených a oloupaných kaštanů
  • 1 ks šalotka
  • 50 g másla
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 2 plátky čerstvého zázvoru
  • 100 ml ušlehané smetany
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 1 špetka mletého zázvoru

Postup přípravy

  1. Máslo nechte rozpust v hrnci, přidejte na jemno nakrájenou šalotku a lehce ji orestujte.
  2. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany, ještě jednou lehounce orestujte a zalijte kuřecím vývarem.
  3. Vařte 35 minut, pak polévku rozmixujte (můžete propasírovat přes jemný cedník).
  4. Polévku dochuťte solí, pepřem, mletým zázvorem a zjemněte ušlehanou šlehačkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,20g
  • Sacharidy:

    111,40g
    • Cukry:

      13,80g
  • Tuky:

    127,30g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Celerový krém

(24 hlasů)
40min
276 kJ

Polévka z předvařeného hrachu

(24 hlasů)
50min
240 kJ

Žampionová krémová polévka

(23 hlasů)
50min
442 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová polévka z pečených kaštanů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat