Prostreno.cz

Candát pečený s citronem

Citron, limetka a kopr dodají rybě tu správnou chuť.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg rybích filetů - například candáta nebo okouna
  • 0,5 lžičky citronového pepře
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 svazku kopru
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 ks citronu
  • 1 ks limetka

Postup přípravy

  1. Pekáček vyložte pečícím papírem, nebo alobalem.
  2. Rybí porce osolte, opepřete a uložte do pekáčku.
  3. Citron a limetku důkladně omyjte a nakrájejte na plátky, plátky uložte mezi rybí filé.
  4. Přidejte kopr, tymián a vše pokapejte máslem.
  5. Ryby z části přikryjte pečícím papírem, nebo alobalem.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,70g
  • Sacharidy:

    109,90g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    86,70g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba pošírovaná v bílém víně

(15 hlasů)
40min
282 kJ

Makrela na citronech

(16 hlasů)
55min
560 kJ

Kapr na medu

(19 hlasů)
45min
1074 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát pečený s citronem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat