Prostreno.cz

Rizoto s chřestem

Jednoduché, lehké rizoto s dýní a chřestem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 477 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy19g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 1 ks malé cibule
  • 250 g dýně - např.Hokaido
  • 2 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a 0,5 šálku rýže Arborio
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu, k vaření použijte zeleninový vývar.
  2. Na másle nechte zesklovatět pokrájenou cibuli a česnek, přidejte nakrájenou dýni a duste 10 minut.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a duste ještě 5 minut, nebo až je dýně měkká.
  4. Očištěný chřest blanšírujte 4 minuty v osolené vodě, pak chřest sceďte, zchlaďte studenou vodou a nakrájejte na menší kousky.
  5. K uvařené rýži vmíchejte připravenou zeleninu, posypte parmazánem, prohřejte a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,83g
  • Sacharidy:

    148,21g
    • Cukry:

      11,44g
  • Tuky:

    111,96g
  • Vláknina:

    7,10g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Žampionové rizoto

(20 hlasů)
50min
1033 kJ

Rizoto s žampiony portobello

(11 hlasů)
55min
998 kJ

Ryba s pórkem a rýží

(10 hlasů)
1h a 15min
641 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat