Prostreno.cz

Glazovaná vepřová panenka

Pečená vepřová panenka, glazovaná javorovým sirupem s česnekovou hořčicí.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 682 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové panenky
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky česnekové hořčice
  • 1 lžička strouhané pomerančové kůry
  • 4 špetky hrubé mořské soli
  • 2 špetky hrubě mletého pepře
  • 6 lžic oleje
  • 1 ks bio pomeranče - nakrájený na silnější plátky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. V rendlíku zahřejte javorový sirup, jablečný ocet, česnekovou hořčici, pomerančovou kůru a 3 lžíce oleje. Vařte na mírném ohni za stálého míchání přibližně 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Maso orestujte ze všech stran v pánvi na 3 lžících oleje.
  4. Orestovanou panenku dejte do pekáčku, obložte ji plátky pomeranče, potřete připravenou směsí, přikryjte a pečte 30 minut, nebo dokud není maso měkké.
  5. Maso nakrájejte na plátky a podávejte například s pečenými brambory.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,10g
  • Sacharidy:

    178,50g
    • Cukry:

      69,20g
  • Tuky:

    111,50g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 163 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky na houbách

(27 hlasů)
1h a 30min
567 kJ

Vepřová kýta v bylinkách

(17 hlasů)
1h a 50min
946 kJ

Sekaná s játry a anglickou slaninou

(15 hlasů)
1h a 30min
898 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Glazovaná vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat