Prostreno.cz

Zelený čaj se hodí i na péči o pleť. Jak ho používat?

Peeling, maska nebo šampon pro lesklé vlasy. Zelený čaj se nejen pije, ale zároveň se hodí pro přípravu kosmetických vychytávek. Co byste řekli třeba takové zklidňující péči o pleť?

Historické prameny dokazují, že zelený čaj se pije už téměř 5 000 let. Údajně Indie a Čína byly první dvě krajiny, kde se začal pěstovat. Legenda praví, že zelený čaj objevil čínský císař Šen-nung, kterému podle pověsti při ohřívání vody spadly do kotlíku náhodně i lístky čajovníku. Ať už to tenkrát bylo jakkoli, tento typ čaje se těší velké oblibě pro svoje povzbuzující účinky.

Navíc studie publikovaná v magazínu Journal of the American Medial Association ukazuje, že ten, kdo pije pět a více šálků denně, snižuje až o 16 procent riziko předčasného úmrtí. Jenže je toho mnohem víc, co vám zelený čaj může dát. Jak podpoří vaši krásu? Tenhle peeling nebo maska patří k famózním záležitostem!

Povzbuzující peeling

Potřebujete: 2 lžíce léčivého bahna na vnější použití (zakoupíte v prodejně přírodní kosmetiky), 2 lžíce pšeničných otrub, 1 lžičku medu, 150 mililitrů extraktu ze zeleného čaje.

Postup: Léčivé bahno, otruby, med a extrakt v misce zamíchejte do krémovité peelingové masy. Naneste na obličej i do dekoltu a krouživými pohyby vmasírujte do kůže. Omyjte vlažnou vodou.

Blahodárná pleťová maska

Potřebujete: 2 lžíce tvarohu, 2 lžíce měkké dužiny z avokáda, 1 lžíci medu, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci jablečného octa, spařené čajové lístky z extraktu.

Postup: Tvaroh, avokádo, med, olej a ocet v misce dobře smíchejte, přimíchejte čajové lístky. Obličej navlhčete vlažnou vodou a otřete do sucha. Naneste masku a nechte asi 20 minut působit

Zklidňující péče o pleť

Potřebujete: 100 gramů krému na obličej nebo pleťové vody, 1 až 2 lžíce extraktu ze zeleného čaje.

Postup: Nejprve nádobu a nástroj, kterým budete míchat, vydezinfikujte alkoholem. Krém nebo vodu postupně promíchejte s extraktem. Dejte do nádoby a tu uzavřete a uložte do ledničky. Spotřebujte rychle, pleťová voda nemá dlouhou trvanlivost.

Šampon pro lesklé vlasy

Potřebujete: 1 lahvičku šamponu (200 mililitrů) a 200 mililitrů extraktu ze zeleného čaje.

Postup: Polovinu šamponu přelijte do druhé lahvičky. Obě poloviny zalijte vždy 100 mililitry extraktu a opatrně zatřepejte. Potom šampon použijte běžným způsobem.

Zdroj: Síla čaje, Christina Kempe






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat