Prostreno.cz

Na vrásky stačí žloutková maska nebo nálev z kerblíku

Co si budeme vykládat, vrásky neudělají radost žádné ženě, ale nejspíš ani muži. Budiž je nám útěchou, že čas odměřuje všem stejně a vůbec nikdo se jim nevyhne. Ještě jste neobjevili kosmetiku, která jim zatne tipec? Šetřete nervy i peníze. Zkuste to s pomocí přírody!

Nic proti výrobkům z reklam, které slibují, že po jejich aplikaci budete mít nejpozději ráno mladistvý vzhled a po projevech stárnutí nezůstane ani stopy. Jenže ruku na srdce, kdo si může dovolit utrácet tisíce za něco takového? Navíc o jejich funkčnosti se pořád můžeme jen dohadovat. Naštěstí jsou tu přírodní metody, které fungují na výbornou. Na jakou to dnes vidíte?

Medový balzám

Připravte si 2 lžíce medu, 2 lžíce včelího vosku a 1 lžíci pomerančové šťávy. Vše rozmíchejte ve vroucí vodní lázni a krém je na světě. Pravidelné používání s vámi dokáže divy! Však se o tom brzy přesvědčíte…

Maska z aloe

K výrobě budete potřebovat 5 lžic šťávy z květiny aloe vera a 5 lžic měkkého tvarohu. Listy aloe rozmačkejte a tekutinu přeceďte. Následně ji vmíchejte do tvarohu, až vznikne hladká kašička. Tu si pak naneste na vyčištěný obličej, půl hodiny si odpočiňte a poté opláchněte vlažnou vodou. Pleť bude elastická, pružná a svěží. Navíc dobře zásobena výživnými látkami, které zabrání tvorbě vrásek.

Nálev z kerblíku a máty

Postup? Nic složitého. Do litru vařící vody vhoďte hrst kerblíku třebule a pár lístků máty. Bylinky nechte deset minut louhovat a po scezení máte v ruce účinnou zbraň na stárnoucí a unavenou pleť. Obličej pravidelně ošetřovaný tímto nálevem bude plesat blahem. Dočká se totiž napnuté pokožky, svěží jiskry a vrásky jako zázrakem mizí.

Žloutková maska

Oblafnout čas umí 1 vaječný žloutek promíchaný se lžičkou ovesných vloček a 2 lžičkami medu. Pastu po dvaceti minutách opláchněte nejprve vlažnou a potom studenou vodou. Rozdíl poznáte téměř okamžitě. A co teprve, když budete tuto kúru opakovat každý týden?

Olejový zábal

Delší pruh vaty namočte v teplém rostlinném oleji, přiložte na krk a překryjte igelitem. Po deseti minutách šustivý obklad odstraňte a do pokožky vetřete směs vepřového sádla s trochou bazalky. Zní to možná prapodivně, ale lidová medicína nedá na tuhle metodu dopustit!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat