Prostreno.cz

Jak se zbavit zápachu z odpadu, myčky a lednice

Spotřebiče, koberce, potahy či odpad. To jsou místa, ve kterých se nepříjemným pachům vyloženě daří – a bohužel si s nimi občas nedokáže poradit ani sebedůkladnější očista! Chcete na ně vyzrát bez chemických prostředků? Oprašte triky našich babiček!

Dokonalost je možné vnímat všemi smysly – tedy i čichem. Jenže abyste měli krásně provoněný byt včetně všech zákoutí, nemusíte nutně nakupovat kvanta drahých pohlcovačů zápachu. Vždyť existuje spousta osvědčených rad, které vám ušetří nervy, čas i peníze! Tak čím začnete?

Zápach v chladničce

Pokud na vás po otevření dvířek ledničky „vybafne“ podezřelý odér, situaci pomůže vyřešit obyčejný kypřicí prášek do pečiva. Stačí ho nasypat do misky a vložit dovnitř - rozdíl poznáte opravdu velice brzy. Stejný efekt vám zaručí i jedlá soda, proti které nemá nežádoucí aroma žádnou šanci. Ovšem jestli nemáte k dispozici ani jedno, o nápravu se postará i nakrájený citron nebo jablko.

Zápach z odpadu kuchyňského dřezu

Věřili byste, že s tím si poradí kávová sedlina, kterou tam budete pravidelně vyhazovat? Dokáže totiž skvěle absorbovat „zkažený vzduch“ a zároveň pomáhá odstraňovat usazené tuky, jež způsobují ucpávání. Už se vám vaří voda na kávu?

Zápach z myčky

V tomto případě bude citron vaším hlavním spojencem. Vložte do oddílu na příbory před každým mytím trochu citronové kůry a je po problému. Kam se na tento „prostředek“ hrabou vůně z drogerie!

Zápach z potahů a koberců

Poprašte textilie kukuřičnou moukou a po několika hodinách působení je pečlivě vykartáčujte a vysajte vysavačem. Když už jste provoněli čalounění gauče, dobrá rada nad zlato… Naplňte síťované pytlíčky levandulí, rozmarýnem a malými lístky eukalyptu, poté je rozmístěte za polštáře pohovky. Pokaždé, když si někdo sedne, skrytý „balíček“ se zmáčkne a uvolní příjemnou vůni. Skvělý trik, co říkáte?

Zápach v kuchyni po vaření

Jak snadno a rychle vyhnat výpary bez několikahodinového větrání? Otázka, na kterou existuje úplně jednoduchá odpověď – nechte na plotně chvíli povařit vodu s octem, do které přidejte lžičku skořice. Katastrofa zažehnána!

Zápach z popelnice

Tak samozřejmě, nevábně vonící popelnice sice není běžnou součástí domácnosti, přesto toho, kdo chodí vyhazovat odpadky, může tento úkol obtěžovat. Co s tím? Nasypte na dno trochu steliva pro kočky a je vystaráno. Kočkolit výrazně zmírní šíření „smradu“ uvnitř i venku. Hned to bude o něčem jiném!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat