Prostreno.cz

Na řídnutí vlasů je ideální ibišek

Řídnoucí, šedivějící a lámající se vlasy patří k největším obavám mužů i žen. Použijte ibišek a vyrobte si domácí šampon či masku. Už nebudete chtít nic jiného!

Ibišek je jednou z nejznámějších bylin používaných v boji proti řídnoucím vlasům. Získal popularitu kvůli své schopnosti stimulovat jejich růst, i co se týče spících vlasových folikul v pleši. Tato všestranná léčivka je tedy účinným prostředkem k zastavení vypadávání vlasů, povzbuzování růstu, a dokonce působí preventivě proti šedinám a lámání. Ale jak přesně její sílu využít?

Domácí vlasový olej pro růst vlasů

Budete potřebovat:

  • 8 květů ibišku
  • 8 listů ibišku
  • 1 šálek kokosového oleje

Postup: Květy a listy ibišku umyjte a poté je rozemelte do jemné pasty. V hrnci zahřejte jeden šálek kokosového oleje a ibišek přidejte k němu. Společně prohřejte pár minut a hrnec zakryjte pokličkou. Olej nechte vychladnout. Poté si naberte 2-3 lžíce, zbytek uložte do nádoby nebo lahve. Oddělené množství naneste na pokožku hlavy a masírujte. Snažte se jím pokrýt i vlasy. Nechte působit 30 minut a vypláchněte jemným šamponem. Provádějte třikrát týdně.

Ibiškový olej omladí pokožku hlavy, podpoří růst vlasů, zatímco kokosový olej pronikne hluboko do vlasové šachty a dodá výživu. Olejová masáž zároveň pomáhá zlepšit krevní oběh.

Ibišek a jogurtová maska​ pro silné vlasy

Budete potřebovat:

  • 1 květ ibišku
  • 3-4 listy ibišku
  • 4 lžíce jogurtu

Postup: Rozemelte květ ibišku spolu s listy do jemné pasty. Smíchejte s jogurtem, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Aplikujte na pokožku hlavy a vlasů a nechte působit jednu hodinu. Masku následně umyjte vlažnou vodou a šamponem. Opakujte jednou nebo dvakrát týdně.

Tato maska ​​podporuje růst vlasů, dělá je poddajné a vyživuje je.

Ibišková maska s kondicionérem pro hustotu vlasů

Budete potřebovat:

  • 3 lžíce drcených ibiškový květů a listů
  • 3 lžíce prášku Amla (přírodní vlasový kondicionér)

Postup: Smíchejte přísady do pasty. Můžete přidat trochu vody, abyste získali hladkou konzistenci. Směs aplikujte na pokožku hlavy a vlasy. Nechte působit 40 minut, poté opláchněte jemným šamponem. Aplikujte dvakrát týdně.

Tato maska ​​na vlasy pomáhá posilovat vlasové folikuly a udržuje pokožky hlavy zdravou, což vede k husté kštici. Vlasy jsou zároveň jemné a poddajné.

Ibiškový šampon se žitnou moukou

Budete potřebovat:

  • 15 listů ibišku
  • 5 květů ibišku
  • 1 šálek vody
  • 1 polévkovou lžíci žitné mouky

Postup: Povařte květy a listy ibišku v šálku vody (5 minut). Jakmile směs vychladne, přidejte žitnou mouku. Umyjte si vlasy, promněte a opláchněte je.

Ibišek může být použit k mytí vlasů. Listy této rostliny vytvářejí mírnou pěnu, která účinně čistí vlasy bez odstranění přírodních olejů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat