Prostreno.cz

Jedlá soda se hodí i jako kosmetický pomocník

Zapomeňte na využití v kuchyni, jedlá soda je užitečná i v kosmetice. S čím vším vám pomůže? Připravte si peeling i lázeň na nohy!

„Hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda je bílý prášek se zásaditým pH. Hydrogenuhličitan sodný se používá jako součást kypřicích prášků do pečiva a šumivých prášků do nápojů, k neutralizaci poleptání kyselinou.“ I když tuto definici internetové encyklopedie nezná každý, účinky jedlé sody ano. Ale všechny? Tohle jsou další účinky sody, díky kterým budete ještě krásnější!

Čištění obličeje

Vyrobte si peelingovou pastu z 3 dílů jedlé sody a 1 dílu vody. S touto pastou jemně masírujte pokožku krouživými pohyby. Poté opláchněte teplou vodou. (Tato pasta je tak šetrná, že ji můžete používat denně.) Jemně se zbavíte odumřelých buněk, a to levně a rychle.

Odstranění opálení

Už jste někdy aplikovali samoopalovací krém a čekali bronzový nádech, který se proměnil na oranžové skvrny? Nečekejte, až zmizí. Použijte výše zmíněný tip na peeling a pokožku jemně vyčistěte.

Deodorant

Pokud máte citlivou pokožku, možná nemáte na výběr a jedlou sodu coby neutralizátor kyselin a zásad a odstraňovač pachu používáte už dávno. Pokud tomu tak není, do podpaží naneste pastu opět vytvořenou z 3 dílů jedné sody a 1 dílu vody, nebo se spolehněte na samotný prášek.

Péče po holení

Holení žiletkou se mnohdy postará o podráždění pokožky a pupínky. Pokud i vy máte špatné zkušenosti s odstraňováním chloupků a následnou péčí, uklidněte pleť roztokem složeným z jednoho šálku vody a jedné polévkové lžíce sody. Nechte zaschnout (zhruba 5 minut času) a pak opláchněte studenou vodou.

Záděry a to ostatní

Trápí vás ztvrdlá kůžička okolo nehtů? Zkuste sodu na pečení. Stačí ponořit kartáček na nehty do pasty, která obsahuje 3 části sody a 1 část vody. Krouživým pohybem se postarejte o oblast všech nehtů a opláchněte teplou vodou. Aplikujte lak na nehty jako obvykle a proceduru podle potřeby opakujte.

Pedikúra na nohy

Pedikúra v domácích podmínkách není žádná věda. Do lavoru dejte 3 díly sody a 1 díl teplé vody. Nohy nechte „nasáknout“ aspoň 10 minut, poté je namažte hutným, výživným krémem, omotejte okolo nich teplou utěrku a nechte dalších 10 minut působit. Hotovo. Vaše nohy budou hladké jako ze salonu. Obklad z tohoto roztoku také můžete využít při svědění pokožky například po píchnutí hmyzem nebo spálení od slunce.

Bělidlo na zuby

Pro bělejší zuby bez všech chemikálií stačí nasypat sodu na vlhký kartáček a chrup si vyčistit obvyklým způsobem. Neměli byste však sodu používat jako náhradu za zubní pastu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat