Prostreno.cz

Z čeho si vyrobit přírodní deodorant

Ucpávají póry, zabraňují eliminaci toxinů a obsahují chemické látky, které mohou podle některých způsobovat vážná onemocnění. Co nebo kdo? Antiperspiranty z obchodů. Hoďte je do koše a vytvořte si vlastní voňavou pastu – z kuchyňských surovin!

Sezona silných slunečních paprsků, opalování a pocení je tu. Z mnoha problémů s kůží, kterým v této době čelíme, je pocení a zápach možná tím nejhorším. Nechcete, aby se vám ostatní vyhýbali? Deodorant nekupujte, vyrobte si ho!

Obaly hezké, ale co obsah?

Jak je známo, deodoranty kupované v obchodě mohou obsahovat hliník, který je spojován se smrtelnými nemocemi, jako je rakovina prsu a Alzheimerova choroba. Tyto produkty jsou také plné propylenglykolu, látky založené na ropě. Ta způsobuje poškození centrálního nervového systému, srdce a jater.

Taky některé parfémy v nich obsažené si s parabeny a ftaláty vyloženě tykají, takže není třeba připomínat, že ať se to vezme z jakékoli strany, syntetické konzervační látky mají tak jako tak negativní účinky na hormonální systém. Je tedy lepší ničím se „nepatlat“? Jak se to vezme. Příroda vždy nabízí lepší řešení.

Pasta, která voní i pomáhá

Budete potřebovat 1/3 šálku kokosového oleje, 2 lžíce jedlé sody, 1/3 šálku škrobového prášku a 10–15 kapek esenciálního oleje (například levandule či šalvěj, která je známá svými účinky v boji proti nadměrnému pocení).

Vezměte malou mísicí misku a vložte do ní kokosový olej, sodu na pečení a škrobový prášek. (Pokud je vaše kůže velmi citlivá, nedávejte sody příliš velké množství.) Vše smíchejte tak, abyste vytvořili smetanovou pastu. Nyní přidejte esenciální olej. A voila – máte vlastní přírodní deodorant. Jak jej používat?

Z kelímku do podpaží

Jemně si pastu naberte třemi prsty a naneste ji do podpaží. Nechte 2 minuty vysušit a vychutnejte si její přírodní vůni. Mimochodem, kokosový olej také pomáhá hydratovat pokožku a udržuje ji měkkou – na rozdíl od sprejových deodorantů, které z ní mohou odstranit veškerou vlhkost. A dobrá rada na závěr?

Pokud zvlášť v létě máte v podpaží koláče velikostí připomínající pneumatiky, podpořte účinek svého deodorantu již zmíněnou šalvějí lékařskou. Připravte si čaj do termosky a popíjejte jej po malých doušcích během celého dne. Zkusit můžete i šalvějové doplňky stravy.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat