Prostreno.cz

Kočičí stelivo není jen pro kočky. Hodí se i do auta nebo na gril

Nyní si přijdou na své milovníci koček, pokud máte doma kočku, tak jistě máte doma i kočičí stelivo. Napadlo vás někdy využít ho i jinak? Kočičí stelivo může být skvělým pomocníkem nejen do domácnosti. Přesvědčte se sami.

Řeč bude o tom obyčejném hnědošedivém stelivu, tento „píseček“ oceníte nejen pro svého mazlíčka, ale i při běžných domácích problémech. Tak například…

Pro dokonalou pleť

Ze steliva si můžete připravit jednoduchou pleťovou masku. Bahenní maska vyčistí pleť do hloubky, vytáhne z pleti toxické látky a odstraní z pórů maz a nečistoty. Obyčejné bentonitové stelivo stačí smíchat s trochou vody, tak aby vznikla kašovitá hmota. Směs si naneste na obličej, jako běžnou pleťovou masku nechte působit dvacet minut a poté opláchněte. Právě bentonit je běžnou součástí přípravků v kosmetickém průmyslu, ale pořizovací hodnota bentonitového jílu vyjde mnohem dráž, než když kousek odsypete své čtyřnohé společnici.

Proti zápachu

Kočičí stelivo logicky pohlcuje i pachy, takže pokud vám zapáchají například běžecké boty, je to přímo ideální deodorant do tenisek. Stelivo pohltí nejen zápach ale i vlhkost. Jednoduše nasypte stelivo do starých ponožek a vložte do bot, ráno budou vaše boty jako nové. Stejným způsobem můžete dostat zatuchlinu z jakékoliv skříně, či staršího spacáku nebo stanu.

Chytrý pomocník při grilování

Už se vám stalo, že vám grilování pokazil nečekaný „požár“ od stékajícího omastku? Této nehodě, lze snadno předejít, když dno zahradního grilu vysypete kočičím stelivem, stelivo absorbuje omastek a napomáhá zabránit vznícení.

Jeden sáček i do auta

Tohle se vám bude hodit hlavně v zimě, ale i v létě se vám může stát, že někde uvíznete na kluzké silnici či cestě. Písek se hodí jednoduše pod vaše protáčející se kola. Písek v autě nezabere skoro žádné místo a budete vždy připraveni na krizové situace.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat