Prostreno.cz

Jablečný ocet je dobrý na akné a zpevní nehty

Jablečný ocet je osvědčený pomocník nejen v kuchyni, ale také i v celé domácnosti, navíc má i svá kosmetická využité, která stojí za vyzkoušení. Tato skvělá přírodní ingredience pomáhá při léčbě akné, posiluje nehty a zmírňuje vypadávání vlasů. Tyhle tipy musíte vyzkoušet na vlastní kůži.

Jablečný ocet má antiseptické, antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, které jsou přínosné nejen při konzumaci, ale i při zevním použití.

Pro krásnou pleť

Díky svým vlastnostem udržuje ocet vaši pleť bez bakterií, mazu a prachových částic. Tím snižuje riziko vzniku akné, dokonce napomáhá obnovit a vyvážit hladinu pH pokožky.

Smíchejte stejné množství jablečného octa a studené vody. Touto směsí si pravidelně omývejte obličej, za pár dní uvidíte skvělé výsledky.

Pro krásné vlasy

Jablečný ocet také podporuje měkké a lesklé vlasy, zabraňuje nahromadění škodlivých látek na vlasech i na pokožce hlavy. Navíc také pomáhá obnovit přirozené pH pokožky hlavy.

Smíchejte ¼ šálku jablečného octa s 2 šálky vody. Aplikujte na již umyté, mokré vlasy i pokožku hlavy, vmasírujte do pokožky a nechte působit 5 minut, poté opláchněte studenou vodou a vlasy osušte. Nejlepších výsledků dosáhnete, když tuto kúru budete opakovat jednou týdně.

Pro pevné nehty

Díky dobrému podílu hořčíku, draslíku, vápníku a železa, podporuje ocet také zdravé a pevné nehty, navíc účinně bojuje s nehtovou mykózou.  

Smíchejte stejné množství jablečného octa a vody do malé misky. Do roztoku ponořte nehty na 5 až 10 minut, pokud bojujete s mykózou opakujte každý den, dokud mykóza nezmizí, preventivně stačí jednou za týden až 14 dní.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat